Eindelijk, na alle corona-perikelen…

’s Ochtens vroeg vol goede moed met de motoren op aanhanger op naar het TT Circuit in Assen!

Albert en Joyce hebben er erg veel zin in. Het lijkt erop dat we de hele dag droog en zonnig weer krijgen! Dat geeft vertrouwen.

Eerste vrije training
Na het inschrijven en keuren van de motoren kunnen we in onze sessie als een van de eersten de baan op. Het gevoel bij beiden is direct goed. Joyce rijdt een nieuwe PR (2:05) en Albert zit er direct goed op!

Tweede vrije training
Eigenlijk weinig verschil met de eerste vrije training. Joyce verbetert haar PR en Albert gaat nog sneller (richting de 2:00 minuten). Beiden hebben het gevoel klaar te zijn voor de kwalificatie. Kom maar op!

Kwalificatie…
Een klein beetje spanning. Dit is toch wel het moment om te knallen zodat we beide een goede plek op de startgrid hebben.

Albert
Albert zit er goed op. Direct de eerste ronde een 2:00 neergezet. De tweede ronde verbetert hij zijn tijd naar 1:59. Yes, een goede plek op de startgrid! Uitkomend haarbocht in de derde ronde gaat het helaas mis. De motor slaat onder Albert vandaan (achterwiel breekt uit) en Albert wordt er met een highsider afgegooid.

Op het moment dat ik de motor voel glijden, denk ik; dit gaat niet goed. Het volgende moment lig ik op de baan. Ik kan gelukkig direct opstaan, heb nog even naar mijn motor gekeken, maar ben de baan maar afgelopen. Mijn duim voelde direct niet goed en bloedde. De baanmarshalls hebben mij direct geholpen en ervoor gezorgd dat mijn motor netjes werd afgevoerd.” 

Voor Albert was het hierna helaas voorbij. In het medisch centrum bleek dat zijn duim uit de kom lag en deze moest in het ziekenhuis worden teruggezet. Dit levert een aantal weken een spalk op. Helm, pak en handschoenen zijn afgeschreven, maar hebben hun werk perfect gedaan. Albert heeft direct daarna een nieuwe helm gekocht!

De schade aan de motor viel heel erg mee gelukkig. En deze is ondertussen gerepareerd door Motorcentrum Groningen en de R1 staat klaar voor de volgende circuitdag. De wedstrijd van 5 augustus 2020 gaat helaas nog niet lukken met de duim.

Joyce
Joyce zit er ook goed op! Joyce heeft met Albert afgesproken dat als ze een goede ronde aantikt direct stopt om de krachten te sparen voor de wedstrijden. Het gaat goed, de tijden gaan per ronde naar beneden. Helaas vallen er twee rondes wat langzamer uit door een gele vlag. Joyce had niet door dat dit voor Albert was en maar goed ook. De volgende ronde rijdt ze namelijk een nieuwe PR van 2:03. Terugkomend bij de auto een kleine stress situatie vanwege Albert. Toen dit mee bleek te vallen heeft ze toch besloten om de wedstrijden te gaan rijden.

Eerste wedstrijd
Joyce start redelijk achterin het veld (21e). De tijden in de NK Lightcup zijn behoorlijk aangescherpt (zeker met het nieuwe asfalt van Assen). Maar vol goede moed van start. Helaas speelt de situatie van Albert in het begin van de wedstrijd zeker nog een rol. Hierdoor ging het niet heel goed. Joyce gaat een paar keer wijd en rijdt hierdoor als een na laatste van het veld.

“In het begin had ik moeite om los te laten dat Albert niet mee reed. Na een aantal ronden heb ik mijzelf herpakt en dacht ik: KOM OP, je gaat nu net zo rijden als in de kwalificatie. Dat resulteerde erin dat ik weer naar de rijders voor mij reed en wederom een 2:03 reed. Loslaten is toch wel het sleutelwoord voor mij.”

Doordat Joyce zichzelf herpakte kon ze beginnen aan een kleine inhaalslag en eindigt uiteindelijk als 22e.

Tweede wedstrijd
Goed nieuws vanuit het ziekenhuis. Behalve een duim uit de kom en spierpijn mankeert Albert niets.

Joyce start als 22e in de tweede wedstrijd. Nu gaat het direct goed. Joyce kan goed aansluiten bij de rijders voor haar en heeft strijd met twee 1000cc-motoren. Deze zijn op de rechte stukken (veenslang en start/finish) sneller, maar in de bochten komt Joyce ze weer voorbij en zitten ze haar zelfs in de weg. Maar door hun snelheid kan ze niet wegrijden en dit resulteert in een 21e plek.

Ondanks alles hebben we wel een leuke dag gehad!

De R6 staat klaar voor de volgende wedstrijd (5 augustus 2020) en de R1 staat klaar voor de volgende circuitdag (13 augustus 2020).


TT Circuit Assen
12 juli 2020
RSZ Motorsport – NK light 600 / 1000


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *