Hoihoi!

Hierbij het verslag van gisteren.
Wat heb ik een fijne dag gehad!

De vorige keer was er nog sprake van een goed georganiseerde ETL-sessie. Nu mochten we echt weer los met de eerste races van het jaar! In de vorige ETL-sessie begon ik langzaam maar zeker het gevoel en het plezier weer terug te krijgen, maar gisteren was het gewoon een groot feest!

In de vrije training was het nog even zoeken. Ik reed op zich prima, maar mijn tijden en rijlijnen konden beter. Veel te veel wisselingen in snelheid en tijden. De bandenspanning stond voor mijn idee ook nog niet ideaal, waardoor de motor iets onrustig was op de achterkant.

Voor de kwalificatie heb ik de bandenspanning iets hoger gezet. Het gevoel was direct een stuk beter. De hellingshoek kwam vanzelf weer terug en eindelijk weer mijn knieën over de grond! Hierdoor was het vertrouwen direct een stuk beter en kon ik iets versnellen. Uiteindelijk gekwalificeerd met een tijd van 2:05. Dit is natuurlijk nog te ver van mijn PR af, maar voor nu ben ik heel tevreden.

In de eerste race kwam ik goed weg. Het gevoel met de motor was goed. Hierdoor kon ik constante rondetijden rijden en weer een raceritme opbouwen. Dit had ik nodig na de afgelopen maanden! Mijn schouder hield zich goed, bij het aanremmen kwam de motor weer los van de grond aan de achterkant. Daar gaan we aan werken, maar dit geeft wel aan dat mijn rempunten weer terug zijn/komen. Daarnaast toont dit voor mijzelf aan dat er wel kracht in mijn schouder zit. De afgelopen maanden van trainen, trainen en nog eens trainen in de sportschool werpt zijn vruchten af. Qua uitslag, ik ben gefinisht op dezelfde plek als dat ik gestart bent. Voor nu zeer tevreden.

Door de goede eerste race had ik zeer veel zin in de tweede race van deze dag. Ik merkte wel dat de eerste wedstrijd veel had gevergd van mijn schouder, maar hey, dat mocht de pret niet drukken. Wederom was ik goed weg bij de start, maar hierdoor kwam ik midden in de groep terecht. In de Strubben helaas de aansluiting verloren met een groep voor mij. Ik probeerde op de Veenslang hier naar toe te remmen, maar dit hield mijn schouder niet. Daardoor bijna Ruskenhoek niet meer gered. Dit was voor mij een teken dat het misschien toch genoeg was voor deze dag. Ik heb vervolgens nog een ronde geprobeerd te racen, maar het was genoeg. Ik ben voortijdig naar binnen gekomen.
Maar met een zeer dikke smile op mijn gezicht!

Alle doelen voor deze dag zijn gehaald!
Dit belooft veel goeds voor de rest van het jaar!

Vandaag was een dagje op rust qua trainen en vanaf morgen gaan we weer verder trainen in de sportschool en met de personal trainer.

Daarnaast heb ik vandaag bericht gehad en 14 juli gaan ze de plaat uit mijn schouder verwijderen. Hierdoor heb ik niet meer constant pijn

aan mijn schouder en kan het alleen maar beter gaan!

De volgende race staat 11 juli gepland. Hopelijk mogen we dan ook weer met/voor publiek rijden, maar dat is nog even afwachten!

Tot snel!


1 Comment

Sylvia Zigterman Rustenburg · 15 juni 2021 at 23:46

Goed bezig Joyce. Goed dat je naar je schouder luistert, je kunt straks meer en beter. Top

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *